Jeugd (M/V) (8 t/m 14 jaar)

De jeugd wordt onderverdeelt in leeftijdsgroepen. Een overzicht van de categorie-indeling vind je in de bijlage categorie-indeling. Er bestaan voor de jeugd drie soorten licenties:

Jeugd: met deze licentie mag je meedoen aan alle soorten jeugdwedstrijden
en (met toestemming van de consul) aan wedstrijden in het buitenland
Categorie-indeling jeugd KNWU
De categorie jeugd wordt onderverdeeld in de volgende categorieën:

Categorie 1:
Vanaf 1 januari tot en met 31 december van het jaar waarin jongens de 8-jarige leeftijd bereiken en meisjes de 8-jarige of 9-jarige leeftijd bereiken.

Categorie 2:
Vanaf 1 januari tot en met 31 december van het jaar waarin jongens de 9-jarige leeftijd bereiken en meisjes de 10-jarige leeftijd bereiken.

Categorie 3:
Vanaf 1 januari tot en met 31 december van het jaar waarin jongens de 10-jarige leeftijd bereiken en meisjes de 11-jarige leeftijd bereiken.

Categorie 4:
Vanaf 1 januari tot en met 31 december van het jaar waarin jongens de 11-jarige leeftijd bereiken en meisjes de 12-jarige leeftijd bereiken.

Categorie 5:
Vanaf 1 januari tot en met 31 december van het jaar waarin jongens de 12-jarige leeftijd bereiken en meisjes de 13-jarige leeftijd bereiken.

Categorie 6:
Vanaf 1 januari tot en met 31 december van het jaar waarin jongens de 13-jarige leeftijd bereiken en meisjes de 14-jarige leeftijd bereiken.

Categorie 7:
Vanaf 1 januari tot en met 31 december van het jaar waarin jongens de 14-jarige leeftijd bereiken.

Opmerking: De categorie, waartoe de licentiehouder voor baan- en veldritwedstrijden op de nationale of regionale kalender het gehele baan- en veldritseizoen (september – maart) behoort, is de categorie waarop hij/zij vanaf 1 januari in dat seizoen reglementair behoort.