Kerkhof en Knetemann winnen in Castricum

Tim Kerkhof heeft zaterdag 28 januari de zesde editie van de Deining D-Day in Castricum aan Zee met een overwinning afgesloten door in de sprint af te rekenen met Europees Strandkampioen Jasper Ockeloen. Nationaal kampioen Thijs Zonneveld passeerde de streep als derde. Bij de vrouwen won Roxane Knetemann.

Tim Kerkhof uit het Brabantse Nistelrode was content met zijn overwinning in zijn eerste strandrace, de Deining D-Day. “De insteek was mij na twee crossen in Moergestel en Boxtel te testen hoever ik er conditioneel voor zou staan”, verklaarde de winnaar, die op het strand geen idee had waar hij uiteindelijk zou uitkomen. “De cross was me te technisch, maar op het strand is het gewoon anderhalfuur doorknallen. De intensiteit van een strandrace kan je opschroeven, goed met het oog op het wegseizoen. Ik ging bij de strobalen van de fiets af waarop ik in één ruk ben doorgeknald naar Ockeloen zodat er geen mannen uit de groep mijn wiel konden pakken. Na een goede samenwerking had ik in de sprint voldoende snelheid om Ockeloen door het mulle zand te kloppen.” Jordy Buskermolen blijft leider in het KNWU Strandracetopcompetitie klassement.

Roxane Knetemann primus
Roxane Knetemann was in Egmond nog blij met de derde plaats, maar in de zesde editie van de Deining D-Day strandrace in Castricum aan Zee voor vrouwen sloeg de 29-jarige renster uit de Franse wielerstal FDJ Nouvelle Aquitaine Futuroscope wel toe door de Zwanenburgse Amy Pieters (Boels-Dolmans) in een zinderende sprint te verslaan. “Ik reed nu veel beter dan in Egmond’, gaf de Nijkerkse aan ter voorbereiding op het wegseizoen conditioneel weer stappen verder te zijn. “Ik maakte in het begin nog wel een schakelfout waardoor de ketting eraf schoot, maar ik ben vervolgens gewoon weer naar de eerste groep meiden gereden. We zaten in het begin nog met z’n vijven voorop, maar na het keerpunt bij Wijk aan Zee konden Amy Pieters en ik gaan “poweren”. We waren aan elkaar gewaagd, zijn er samen vol voor gegaan, hebben elkaar veel pijn gedaan. We probeerden elkaar in de finale te lossen, reden met de wil om te willen winnen. In de laatste kilometer begon het pokeren en won ik het in de sprint.”

1. Tim Kerkhof, 2. Jasper Ockeloen, 3. Thijs Zonneveld

1. Tim Kerkhof, 2. Jasper Ockeloen, 3. Thijs Zonneveld

1. Roxane Knetemann, 2.  (Amy Pieters niet op de foto)  3. Rozanne Slik

1. Roxane Knetemann, 2. (Amy Pieters, niet op de foto)  3. Rozanne Slik