Zonneveld en Rooijakkers vieren zege in Renesse

Thijs Zonneveld moest er even op wachten, maar had vandaag in Renesse eindelijk zijn eerste seizoenzege te pakken. De nationaal strandkampioen troefde in een lange sprint door het mulle zand van de Koga Beach Race Zeeland zijn naaste belager Stefan Vreugdenhil af. Wegprofessional Ramon Sinkeldam liet in de sprint voor plaats drie achtereenvolgens Europees kampioen Jasper Ockeloen en Ronan van Zandbeek achter zich.

“Iedereen heeft op zijn limiet gereden” gaf de naar adem happende Thijs Zonneveld aan dat het mulle zand en de technische delen langs de Noordzeekust van Schouwen-Duiveland loodzwaar was. “Ik heb niet het vermogen om alleen te rijden. Ik ben geen veelwinnaar, kies mijn races uit. Egmond en Renesse liggen me goed. Renesse was met de selectieve ondergrond van de verschillende zandsoorten en de paaltjes van de strekdammen, waar je het juiste spoor moest zoeken, heel anders rijden dan in de andere strandraces. Dit parcours leende zich meer voor een ausdauer en de mannen met taaiheid. Ik kon in de tussenstukken goed herstellen. Het werd richting finale steeds meer duidelijk dat de beteren van de groep zouden overblijven. Achter elkaar aanrijden was geen optie, er werd voortdurend gesprongen.  Iedereen reed op het randje, maar toen Stefan Vreugdenhil versnelde, voelde ik dat dit het juiste moment was. Ik koos in de sprint het goede spoor. Dat ik op deze leeftijd nog van die jonge gasten kan winnen is wel mooi’, aldus de mountainbiker uit de equipe van Giant/Theo Schilder.  Jordy Buskermolen, die de meet als zesde passeerde, blijft leider in de KNWU Strandracetopcompetitie.

Opnieuw Pauliena Rooijakkers
Bij de vrouwen is het veelwinnares Pauliena Rooijakkers. Ook in Renesse mocht ze een overwinning op haar palmares bijschrijven. De bikester van Team Invicta Watches nam vanaf de start het heft in handen en gaf de leiding ook niet meer prijs. “Het is de eerste keer dat ik in Renesse heb gewonnen, maar het was best zwaar. Het strand lag er gewoon slecht bij, maar in de race had ik al snel een gat geslagen. Alleen de paaltjes bij de strekdam bracht me een beetje uit het ritme’, aldus de Brabantse na haar vijftiende seizoenzege. Nina Kessler (Hitec Products), de winnares van vorig jaar finishte als tweede en Rozanne Slik (Team Sunweb), die won in 2015, werd derde.

1. Thijs Zonneveld, 2. Stefan Vreugdenhil, 3. Ramon Sinkeldam

1. Thijs Zonneveld, 2. Stefan Vreugdenhil, 3. Ramon Sinkeldam

1. Paulina Rooijakkers, 2. Nina Kesslers, 3. Rozanne Slik

1. Paulina Rooijakkers, 2. Nina Kesslers, 3. Rozanne Slik