Opleiding - Ploegleider

Gepubliceerd op 16 mei 2017, Geupdate op 24 juli 2018

Wat is nu eigenlijk de taak van een ploegleider? Is hij/zij een manager, leider, planner of coach? Dit zijn allemaal uiteenlopende zaken die binnen het takenpakket van een ploegleider (kunnen) horen.

Tijdens de 2-daagse cursus/opleiding Ploegleider komen daarom diverse onderwerpen aan bod, zoals: reglementen, doping, functies en taken van een ploegleider, seksuele intimidatie en mentale begeleiding.

Diverse experts en gastdocenten komen aan het woord en zullen vooral praktische tips meegeven voor (aankomende) ploegleiders. Bij aanvang van de cursus ontvang je een map met een naslagwerk en hand-outs.

Wanneer je voor het eerst een ploegleiderslicentie aan wilt vragen is het verplicht om deze 2-daagse cursus te volgen.

Voorwaarden voor deelname

  • Leeftijd: 18 jaar of ouder
  • Lidmaatschap van de KNWU

* Ben je Wielertrainer niveau 3? Dan mag je bij nationale wedstrijden de functie als ploegleider uitvoeren, omdat je trainerslicentie dan volstaat. Voor andere wedstrijden dien je de opleiding te volgen.

Kosten

De opleiding Ploegleider kost € 175,-.

Data & locatie

Er vinden jaarlijks cursussen plaats op Papendal (te Arnhem). De cursus bestaat uit 2 dagen (je dient op beide dagen aanwezig te zijn):

  • Zaterdag 27 oktober 2018
  • Zaterdag 3 november 2018

Inschrijven

Inschrijven kan alleen als je lid bent van de KNWU. Je kunt je inschrijven via mijnKNWU > Opleidingen > Inschrijven. Er is plaats voor maximaal 40 cursisten (vol=vol).

Afronding

Na afloop van de cursusbijeenkomsten dien je een stage te volbrengen in de functie van ploegleider. Na inlevering (en goedkeuring) van je opdracht ontvangt je het certificaat.

Vragen?

Mail dan naar opleidingen@knwu.nl of bel met 085-070 1922