Opleiding - Soigneur

Gepubliceerd op 16 mei 2017, Geupdate op 25 juli 2018

Na de opleiding ben je als wielrensoigneur werkzaam binnen alle lagen van de sport; van jeugdwedstrijden in clubverband tot internationale koersen bij professionele ploegen en binnen alle sporten van de KNWU. Dit betreft zowel professionele als vrijwillige soigneurs. Je vervult hiermee een unieke en zelfstandige functie binnen het begeleidingsteam van (een groep) sporters.

Je kerntaak als soigneur is het verzorgen van de sporters. Hierbij moet gedacht worden aan het verzorgen van de voeding voor, tijdens en na de wedstrijd, het uitvoeren van de benodigde massages en indien nodig wondverzorging. Daarnaast ondersteun je bij de mentale begeleiding van de sporter, bewaak je de grens tussen belasting en belastbaarheid en informeer je sporters over blessure(preventie). Meer weten over de taken en verantwoordelijkheden van de soigneur? Download dan onderaan deze pagina het beroepscompetentieprofiel.

Soigneur licentie

Om als soigneur aan de slag te gaan in de wielersport dien je in bezit te zijn van de KNWU soigneur licentie. Deze kan aangevraagd worden na het succesvol doorlopen van de basiscursus soigneur. Hieronder tref je meer informatie aan over de eerstvolgende basiscursus.

Naam Basiscursus Soigneur
Datum Zaterdag 27 oktober 2018
Tijd 09.30 - 17.00 uur
Locatie Hotel Papendal (Papendallaan 3, 6816 VD Arnhem)
Maximum 15 cursisten
Kosten € 175,- (incl. opleidingsmateriaal en catering)

Programma

Op deze dag worden er diverse thema's behandeld, denk hierbij onder andere aan massage en hygiëne, blessurepreventie en mentale begeleiding.

Voorwaarden

Je bent basislid en in het bezit van (minimaal) één van de volgende diploma's:

  • Fysiotherapie, incl. inschrijving BIG-register;
  • NGS sportmassage;
  • ESPO;
  • ACE;
  • NVVS (Ned. Vakschool Voor Sportmassage);
  • NESM

Een kopie of scan van je diploma dient aangeleverd te worden via opleidingen@knwu.nl. Je inschrijving voor de opleiding is pas definitief na het inleveren hiervan. Zonder scan of kopie van het diploma is deelname aan deze opleiding niet mogelijk.

Inschrijven

Aanmelden voor deze opleiding kan via mijnKNWU.  Log wel eerst via het scherm in om de beschikbare opleidingen zichtbaar te krijgen. Ben je nog geen KNWU (basis)lid? Klik dan hier om dit eerst te regelen.

Vragen?

Neem contact op met de afdeling Opleidingen via opleidingen@knwu.nl of bel naar 085-070 1922.