Nieuws

Stageopdracht KNWU innovatieplatform

3 mei 2018

Wil jij meedraaien in de wielersport én vroeg beginnen met je stage? Word dan nu Junior Product Owner van het Innovatieplatform bij de KNWU. We bieden nu een stage aan waarbij je voor de zomer van 2018 al kunt beginnen voor 3-5 dagen per week.

Wat ga je doen?

In een notendop: Je opdracht is om het KNWU Innovatieplatform (www.wielersport2020.nl) naar de volgende etappe te brengen. Het platform bestaat op dit moment uit twee hoofdonderdelen:

 1. De Proeftuin
 2. De Ideeënfabriek

In de Proeftuin bieden we ruimte aan vernieuwende concepten, ideeën en initiatieven in de wielersport. De Proeftuin creëert de mogelijkheid om vernieuwingen en aanpassingen te testen voordat deze breed doorgevoerd worden. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe wedstrijdvormen of disciplines waarbij de huidige reglementen een belemmering vormen of waar nog helemaal geen reglementen voor zijn. Of aan het gebruiken en toepassen van nieuwe technologieën in de koers.

De Ideeënfabriek is ingericht om ideeën voor de wielersport op te halen, samen beter te maken en online te bediscussiëren. Goede ideeën pakken we op en brengen we in praktijk.

Waar staan we nu en wat moet er gebeuren?

De site is ingericht. De functionaliteiten werken. Aan het design wordt nog gewerkt. Het is nu tijd om het platform beter operationeel te krijgen. Dit houdt in dat je vooral bezig gaat met:

 • de promotie en beheer van het platform;
 • het behandelen van binnenkomende initiatieven en projecten;
 • het beheren van de beschikbare budgetten;
 • het doorontwikkelen van het platform op basis van de gebruikservaringen.

Wie ben jij?

We zoeken een sportieve, enthousiaste en ondernemende aanpakker die zin heeft om in een jong team aan de slag te gaan. Jouw profiel:

 • Studeert aan een sportieve MBO, of HBO opleiding;
 • Je bent innovatief en oplossingsgericht, maar kritisch;
 • Je kunt goed plannen en organiseren;
 • Vindt het leuk om aan nieuwe dingen te werken;
 • Bent een verbinder en sterk in communicatie;
 • Ervaring binnen de wielersport gaat helpen bij het uitvoeren van deze opdracht, is dan ook een pre;
 • Je bent, bij voorkeur, op korte termijn beschikbaar.

Rol in de organisatie

Je wordt Jr. Product Owner van het platform en gaat aan de slag om de volgende stappen te zetten. Vanuit deze opdracht ben je onderdeel van het KNWU Innovatieteam en ondersteun je dit team ook met andere werkzaamheden, afhankelijk van je beschikbaarheid. Je krijgt vrijheid om de werkzaamheden naar eigen invulling in te richten onder begeleiding van onze collega’s. Werken kan op onze inspirerende werkomgeving op Papendal, maar kan ook vanaf locatie. Naast leuke collega’s, een mooie opdracht om de wielersport verder te helpen en lekkere koffie bieden we je een stagevergoeding voor de duur van de af te spreken periode. Deze periode bepalen we in overleg.

Interesse?

Neem contact op met Margo de Vries via margo.de.vries@knwu.nl of 06-57329533. Drinken we binnenkort een bakje koffie?