Nieuws

Stageplek: Communicatie, content en media

13 april 2019

Voor de stageperiode september 2019 – februari 2020 zoeken wij een enthousiaste stagiair(e) met een hart voor de wielersport. Je draait volop mee met ons Team Communicatie en Commercie, houdt de social mediakanalen bij, hebt oog voor detail en bent altijd op zoek naar nieuwe toffe content.

Team Communicatie en Commercie (Team C) bestaat uit drie vaste medewerkers en elk half jaar een stagiair(e). Wij houden ons bezig met de promotie en marketing van de top-, wedstrijd- en breedtesport in Nederland. Daarbij horen activiteiten op het gebied van marketing, sponsoring, communicatie en pers.

Heb jij dit in huis?

Wij zijn op zoek naar een ‘klassementsrenner of -renster’ die een goede demarrage in huis heeft. Een stagiair(e) die multi-inzetbaar is en gaat voor het hoogst haalbare.

  • Je schrijft en presenteert makkelijk
  • Je vertaalt kansen in verhalen en goede posts
  • Uiteraard heb je kennis van social media: Facebook, Instagram, Twitter, Strava, YouTube en LinkedIn
  • Je werkt goed zelfstandig, maar ook in teams
  • Je hebt kennis en ervaring met Photoshop (pré)
  • Je hebt kennis en ervaring met Google Analytics (pré)
  • Je bent een 3e-jaars student aan de opleiding Communicatie, Speco, Sportmarketing, Sportmedia, Communication & Multimedia Design of een soortgelijke opleiding
  • Vanzelfsprekend ben je gek op de wielersport!

Dit ga je doen

In Team C is geen dag hetzelfde. Al begint de week wel altijd met een Team C-overleg, waarin we bespreken wat we hebben gedaan, wat we gaan doen en waarin we elkaar op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen. Plannen is een must, maar flexibel inspelen op de actualiteit is ook belangrijk. Online berichten schrijven, artikelen online plaatsen, aansprekende posts verzinnen, meewerken met projecten (zoals de KNWU Campus) en collega’s adviseren over communicatie(mogelijkheden) zijn taken die wij – en jij – dagelijks oppakken.

Interessant, toch?

Reageer voor 27 mei 2019 door je CV, motivatie en een voorbeeldtekst (bijv. een blog of een artikel) te sturen naar Kevin Leenheers via kevin.leenheers@knwu.nl. Voor vragen over de stageplaats kun je Kevin een mail sturen of bellen (085-070 1929). De eerste gesprekken vinden plaats in juni (datum spreken we graag persoonlijk af).


Over de KNWU

De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. De KNWU is er voor top-, wedstrijd- en breedtesport. Onderverdeeld in verschillende sporten: weg, BMX, baan, veld, mountainbike, strandrace, para-cycling en kunstwielrijden. Wij hebben als doel iedereen in Nederland beter te leren fietsen.