Nieuws

Vacature bestuurslid Fietsersbond

12 juni 2018

De Fietsersbond is een dynamische vereniging die volop in verandering is. Dat moet ook wel, want zoals bij meer verenigingen, vergrijst het ledenbestand. Zij zijn op korte termijn op zoek naar twee jonge bestuursleden.

Om een groter en jonger publiek aan te kunnen spreken is het belangrijk dat ze werken aan een grotere naamsbekendheid en aan mogelijkheden om fietsers te activeren. De Fietsersbond zoekt naar nieuwe en met name jongere fietsers die hun werk willen steunen. Niet alleen door lid te worden of donateur te zijn, maar ook met creativiteit en betrokkenheid. Een voorbeeld daarvan is de jongerenorganisatie die ze dit jaar oprichten. Je bent daarbij nauw betrokken en jouw opdracht wordt de belangen van jongeren in het bestuur en de vereniging te agenderen en verdedigen.

Profiel

  • Je hebt interesse in mobiliteit en fietsen
  • Je hebt bestuurservaring en hebt ervaring opgedaan met het activeren van jongeren
  • Je hebt een interessant netwerk dat je kan inzetten
  • Je opleidingsniveau is minimaal HBO
  • Een achtergrond in marketing en/of communicatie is een pré
  • Je bent innovatief en toont initiatief
  • Je bent ondernemend en hebt lef

Goed om te weten

Het bestuur van de Fietsersbond is eindverantwoordelijk voor het beleid en de organisatie, maar bestuurt op afstand. De dagelijkse leiding ligt bij de directie op het Landelijk Bureau. De ledenraad van de Fietsersbond kiest de bestuursleden die door bestuur en ledenraad gekandideerd zijn. De bestuursleden van de Vereniging Fietsersbond zijn automatisch ook bestuurslid van de Stichting Fietsersbond, die activiteiten ontplooit ter ondersteuning van de doelstellingen van de vereniging. Er zijn jaarlijks vier bestuursvergaderingen en twee heidagen. De voorzitter van de Fietsersbond is Franc Weerwind.

Interesse?

Stuur je motivatie en CV uiterlijk 17 juni 2018 naar sollicitatie@fietsersbond.nl.
Heb je vragen, bel dan op maandag t/m donderdag van 13.00 - 15.00 uur met Douwtje de Vries, Hoofd Communicatie & Vereniging: 030-2918127.


Over de Fietsersbond

"De Fietsersbond is dé belangenbehartiger van 13,5 miljoen fietsers in Nederland. De Fietsersbond bestaat sinds 1975. In de afgelopen vier decennia hebben we veel bereikt. Er ligt meer dan 36.000 kilometer fietspad in Nederland, veel gemeenten voeren prima fietsbeleid en fietsen wordt steeds meer gezien als het vervoermiddel dat milieu- en gezondheidsproblemen op kan lossen. De kracht van de Fietsersbond? Onze 33.000 leden, 150 lokale afdelingen en meer dan 1.800 vrijwilligers die zorgen dat de belangen van fietsers overal in Nederland meetellen."