Nieuws

Vacature Urban City Manager

15 februari 2018

Urban * Vernieuwing * Realiseren * Creatieve doorpakker (1 fte)

Als Urban City Manager ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en realisatie van de Urban Sports Coalition. Een volledig nieuw initiatief gefund door de KNGU, de gemeente Arnhem en de KNWU. De Urban Sports Coalition richt zich op jongeren in de leeftijd tussen 10 en 16 jaar in Arnhem die in de stad BMXen, Freerunnen, Skaten en of Streetdancen. Je bent de aanjager van de realisatie van USC, coördinator van de programmering en schakel tussen de verschillende organisaties.

Concreet werk je aan:

 • Opstarten van de Urban Sports Coalition
 • Samenstellen en realiseren van de jaarprogrammering (365 dagen Urban sports in de stad)
 • Realisatie van content en aanbod op basis van de (opgehaalde) behoefte
 • Bijdragen aan het binnenhalen van events en het optimaliseren van de infrastructuur
 • Ontwikkelen van de juiste concepten voor de doelgroep (Start 2 -…, Coach de coach, challenges, events, clinics)
 • Ondersteunen van sportaanbieders
 • Het enthousiasmeren en betrekken van stakeholders en maken van de verbinding tussen verschillende sectoren
 • Het aantrekken van commerciële partners
 • Het opleveren en vermarkten van het Urban City Concept

Je werkt zelfstandig met ondersteuning van een mixed team vanuit de KNGU, KNWU en Sportbedrijf Arnhem.

"Je bent de aanjager van de realisatie van USC, coördinator van de programmering en schakel tussen de verschillende organisaties."

Wie ben jij?

Je bent ondernemend, met urban sport roots en weet kansen te vertalen in concrete en praktische oplossingen.

 • Inventief en oplossingsgericht;
 • Goede communicatieve vaardigheden;
 • (Technische) kennis van – en affiniteit met – digitale platforms en e-commerce;
 • Je spreekt de taal van doelgroep;
 • Je bent een verbinder en prettige gesprekspartner voor de verschillende stakeholders;
 • Relevante ervaring met de Agile/Scrum en het aansturen en coördineren van projecten, specifiek in het oprichten van nieuwe initiatieven.

Wat hebben we je te bieden?

Werken aan een mooie en uitdagende opdracht. Een essentiële bijdrage leveren aan de realisatie van een volledig nieuw initiatief. Je krijgt vrijheid en verantwoordelijkheid om ondernemend aan het werk te gaan. Je werkplek varieert van Arnhem, Beekbergen en Papendal. Je geeft hier zelf invulling aan. Naast een unieke kans om start te staan van de Urban Sports Coalition bieden we je goede arbeidsvoorwaarden. Het betreft een fulltime functie in schaal 9 van de CAO Sport.

Enthousiast

Ben jij de Urban City Manager die wij zoeken? Presenteer je dan in een korte pitch en app deze uiterlijk 2 maart 2018 samen met je CV naar ons op 06-2147 6556.

De pitch is bedoeld om een indruk te krijgen van wie je bent, jouw ambitie en motivatie. Beelden zeggen immers meer dan een woorden.

Vragen? Bel of mail dan naar Manon Crijns (KNGU) via 06-1533 8440 / crijns@kngu.nl

Gesprekken

De gesprekken voor die kandidaten die worden uitgenodigd vinden plaats op ons kantoor van de KNGU in Beekbergen in de week van 12 – 16 maart.

Start functie

Medio april

Over de KNGU, KNWU en Gemeente Arnhem

De Koninklijke Nederlands Gymnastiek Unie is één van de grootste sportbonden van Nederland en zet zich in om 309.000 leden, 1.000.000 fans, 1.000 clubbesturen en 8.000 trainers met passie en plezier de sport te laten beleven. Naast turnen en trampolinespringen, zijn onder meer freerunning, dans en het Nijntje Beweegdiploma onderdeel van ons sportieve ‘assortiment’.

Arnhem is een creatieve, inspirerende en groene stad. In Arnhem werken veel mensen in creatieve beroepen: mode, vormgeving, beeldende kunst. Arnhem is de culturele hoofdstad van Oost-Nederland en Europese Sportstad van 2018.

De KNWU is de wielersportbond voor top-, wedstrijd- en breedtesport in Nederland. Onze why: ‘Wij maken iedere fietser continu beter’. Dit betekent dat we elke dag werken aan programma’s, producten en diensten die hieraan bijdragen.