Nieuws

Vacatures coördinatoren jeugd Commissies Wegsport en Offroad

16 april 2018

De Commissie Wegsport én de Commissie Offroad (veldrijden) zoeken beiden een nieuw lid dat jeugdwielrennen tot zijn/haar belangrijkste aandachtsgebied heeft. Het betreft hier een vrijwilligersfunctie.

De commissies behoren tot de landelijke commissies van het Hoofdbestuur en bestaan uit vrijwilligers. Beide commissies zijn per direct op zoek naar een enthousiaste kandidaat.

Wat verwachten we?

Van de kandidaat wordt verwacht dat hij/zij betrokken is bij en geïnspireerd door het wielrennen van de jeugd t/m 14 jaar. Daarnaast is het van belang dat hij/zij als lid van de Commissie een brede blik op het wielrennen heeft, met gevoel voor verhoudingen en de verschillende belangen. Hierbij worden bruggen gebouwd tussen de verschillende disciplines én de verschillende categorieën. Een persoon met een toekomstgerichte blik, vernieuwend en inspirerend. De Jeugdcategorieën zijn vaak de eerste kennismaking met de wielersport en de aanzet tot doorgroei naar de oudere categorieën. Het is belangrijk dat daarin een goede aansluiting plaatsvindt. Kennis van en ervaring met Jeugdwielrennen en ook andere categorieën is dan ook een pré.

Je werkzaamheden

Naast de standaard commissiewerkzaamheden (zie onderaan het Functieprofiel sporttakcommissie) onderhoud je als coördinator contacten met clubs en organisatoren van wedstrijden en ben je betrokken bij de deelname van de wedstrijden/competities en de NK’s voor specifieke categorieën. De coördinatoren zijn vaak bij wedstrijden aanwezig als vertegenwoordiger van de commissie en hebben vanuit die functie de taak om contacten te leggen en onderhouden met organisatoren, om op die wijze de samenstelling van competities en nationale kampioenschappen voor te dragen. Ook buiten wedstrijdbezoeken is de coördinator op wisselende momenten bereikbaar (telefoon + mail). Afhankelijk van de periode in het jaar schatten wij deze belasting op maximaal 10 uur per week.

In de Commissies Wegsport en Offroad heeft elk lid zijn/haar eigen aandachtsgebied, maar in vele processen denkt en werkt men actief mee met de collega’s van andere aandachtsgebieden.

Interesse?

Je kunt je motivatie en CV tot 15 mei a.s. sturen aan de KNWU, t.a.v. Mirjam Tuithof (Papendallaan 49, 6816 VD Arnhem) of per e-mail naar info@knwu.nl.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met onderstaande personen:

  • Commissie Wegsport: Auke Broex (Voorzitter Commissie Wegsport: 06-22286108) of Henk van Beusekom (06-53791044)
  • Commissie Offroad (veldrijden): Ad van Grootel (Coördinator Veldrijden: 06-53258788)

*De aanstelling van de functie als commissielid wordt gedaan door de commissievoorzitter.