Partners

Fonds Gehandicaptensport

We hebben een maatschappelijk partnership met Fonds Gehandicaptensport. De KNWU vindt het van belang dat er meer aandacht komt voor gehandicaptensport in het algemeen en para-cycling in het bijzonder. Fonds Gehandicaptensport en de KNWU trekken samen op om verenigingen te stimuleren om de wielersport meer toegankelijk te maken voor mensen met een handicap.

Beide partijen hebben zich ten doel gesteld een stimulans te geven aan para-cycling. Dit gebeurt onder meer door het verlenen van start -en stimuleringssubsidies aan wielerverenigingen. Onderdeel van het partnership is dat in 2017 het logo van Fonds Gehandicaptensport op het tricot van de verschillende Nederlandse selecties te zien is.

Tijdens een persbijeenkomst werd het wielershirt door Paralympisch wielrenner Tristan Bangma onthuld. Tristan en zijn wielervereniging Drachten zijn een voorbeeld voor Nederland. Met de vereniging als basis, een stimuleringssubsidie via Fonds Gehandicaptensport, KNWU talentbegeleiding en de uitzonderlijke sportieve prestatie van Tristan heeft hij een gouden medaille gewonnen op de Paralympische Spelen in Rio.

"Samen met de KNWU maken wij ons sterk om para-cycling een volwaardige plek te geven bij de verenigingen in Nederland. Daar hebben alle wielerliefhebbers met een handicap baat bij."

Nike Boor, Directeur van Fonds Gehandicaptensport

Meer informatie
Meer informatie over de samenwerking op de site van Fonds Gehandicaptensport