Nieuwe licentiehouders

Op deze pagina vind je als toekomstig lid meer informatie over het aanvragen van een licentie.

Om te kunnen deelnemen aan nationale wedstrijden van de KNWU moet je in het bezit zijn van een licentie. Hiervoor moet je eerst lid zijn/worden van een KNWU vereniging. Voor een vereniging bij u in de buurt, verwijs ik u naar de verenigingszoeker op deze website.  Als je geen lid wilt worden van een vereniging kun je individueel basislid van de KNWU worden. Klik hier voor meer informatie.

Bij een vereniging zijn voldoende deskundige personen aanwezig die een beginnend (jeugd) wielrenner kunnen adviseren over materiaal, wedstrijden, verzekeringen en dergelijke. Met de meeste vragen kun je bij een vereniging terecht.

Speciaal voor mensen die wedstrijden willen rijden is er een handleiding geschreven waarin stap voor stap beschreven staat wat je moet doen om een licentie aan te vragen. De eerste stap is lid worden van een KNWU vereniging. De secretaris van de vereniging meld je dan aan bij de KNWU waarna je een inlogcode krijgt waarmee je in kan loggen bij ‘mijn KNWU’ (rechtsboven) waar je je licentie aanvraagt.

Weet je nog niet met welke licentie je wilt gaan rijden?
Klik dan hier voor een overzicht van wedstrijdlicenties.