Verenigingen

 

Op dit moment zijn er maar liefst 211 verenigingen en 144 stichtingen aangesloten bij de KNWU. Van Zeeland tot Groningen en van Limburg tot Friesland; door het hele land zijn er BMX-, wieler-, mountainbike- en kunstwielrijverenigingen actief. Samen zijn ze verantwoordelijk voor het opleiden van jeugdrenners, het faciliteren van de (wedstrijd)sport in de oudere categorieën en het organiseren van wielerevenementen.

Maar verenigingen zijn meer dan alleen maar de trainingen die ze aanbieden en het shirtje dat je draagt; verenigingen zijn de bindende factor in de sport. Verenigingen verbinden sportliefhebbers op een unieke manier, liggen aan de basis van levenslange vriendschappen en succesvolle sportcarrières. Zonder het verenigingsleven zou de sport er compleet anders uitzien.

De KNWU wil verenigingsbestuurders ondersteunen bij hun taak en waar nodig een duwtje in de rug geven. Hiervoor heeft de KNWU een afdeling Verenigingsondersteuning. Vanuit Verenigingsondersteuning worden verschillende trajecten en cursussen ter versterking van de vereniging aangeboden. Daarnaast komen op de jaarlijkse Dag van de Wielersport verschillende interessante onderwerpen voor verenigingsbestuurders aan bod én wordt de KNWU Vereniging van het Jaar verkozen.

Ben je op zoek naar een vereniging bij jou in de buurt? Zoek dan een vereniging met hulp van onze verenigingsvinder. Klik links in het menu om naar een van de andere pagina’s te gaan.

Wil je concrete informatie over zaken waar je je als verenigingsbestuurder mee bezighoudt, zoals beleidsplannen, wet- en regelgeving of vrijwilligers? Bezoek dan ons Kennisplatform.