Sinkeldam en Rooijmakkers winnen Strandrace Noordwijk

Team Sunweb was met groot geschut naar Noordwijk gekomen om een uur af te zien in de strandrace van Noordwijk. Tom Dumoulin (etappewinnaar in de Tour, de Giro en de Vuelta), Ramon Sinkeldam en Laurens ten Dam trokken ten strijde tegen de kopstukken van het strandracetopcompetitieklassement op het 42 kilometer lange traject. Sinkeldam wist de wedstrijd vervolgens op zijn naam te brengen. Bij de vrouwen won de dit seizoen oppermachtige Pauliena Rooijakkers opnieuw.

Nadat de bikers over het gravelpad het Circuit Park Zandvoort waren gekomen, formeerde zich eenmaal terug op het strand een kopgroep van negen man met Ramon Sinkeldam, Jordy Buskermolen, Stefan Vreugdenhil, Europees kampioen Jasper Ockeloen, Robbert de Nijs, Tom Dumoulin, Ronan van Zandbeek, Richard Jansen en Sven Broekaart. Na diverse demarrages gaf Ramon Sinkeldam vol gas en zag bij het omkijken dat hij een flink gat had geslagen en soleerde vervolgens op de Koningin Wilhelmina Boulevard voor de Hotels van Oranje naar de overwinning. “Na het keerpunt kwamen we met negen man voorop te zitten, maar het was vrij irritant dat verschillende jongens niet wilden meedraaien. Er werd wel gesprongen. Ik kwam vervolgens alleen vooruit te zitten, niets voor mij. Het was op het losse-, dan weer harde zand zoeken naar het juiste spoor. De op- en afgangen waren zwaar, daar werd ook het verschil gemaakt”, analyseerde de Assendelfter uit de WorldTour-equipe van Sunweb zijn overwinning. Bram Imming (Team Imming) was content met zijn tweede plaats, Ronan van Zandbeek werd derde. Jordy Buskermolen blijft na zijn vierde plaats leider in het KNWU Strandrace Topcompetitieklassement.

Rooijakkers ongenaakbaar
Er stond bij de vrouwen wederom geen maat op Pauliena Rooijakkers. De Europees kampioene maakte haar witte sterrentrui wederom waar door op de Koningin Wilhelmina Boulevard van Noordwijk haar dertiende seizoenzege op haar palmares bij te schrijven. De Brabantse uit de stal van Invicta Watches draaide de gashendel helemaal open en nam vervolgens tien vrouwen in haar wiel mee. “Ik wilde meteen het verschil maken, maar pas bij de strandafgang in Zandvoort kwamen we met Nina Kessler met z’n tweeën voorop te zitten. Ik geloof dat Esther van Veen er nog bij kwam, maar na een fout in het losse zand zijn Nina en ik kop over kop verder gegaan. In de sprint bij de strandopgang draaide ik als eerste de boulevard op en heb het vervolgens afgemaakt.” Nina Kessler baalde na weer een tweede plaats.Iris Slappendel legde beslag op de derde stek. Roooijakkers gaat ruimschoots aan de leiding in het KNWU Strandracetopcompetitieklassement.

Podium Mannen  1. Ramon Sinkeldam, 2.Bram imming, 3. Ronan van Zandbeek

Podium Mannen 1. Ramon Sinkeldam, 2.Bram imming, 3. Ronan van Zandbeek

1. Pauliena Rooijakkers, 2. Nina Kessler, 3. Iris Slappendel

1. Pauliena Rooijakkers, 2. Nina Kessler, 3. Iris Slappendel