Dag van de Wielersport

De KNWU organiseert op zaterdag 6 januari 2018 de Dag van de Wielersport in combinatie met de Wooning Zesdaagse van Rotterdam. Tijdens deze inspirerende dag zijn KNWU leden (renners, coaches, club-besturen, begeleiding, teams, etc.) en andere wielerliefhebbers uitgenodigd voor een mooi programma over de wielersport. 's Avonds kijken we de Zesdaagse en huldigen we onze kampioenen (UCI-categorieën) van 2017.


Ben jij erbij? Bestel je ticket(s) hier


Het thema

De KNWU bestaat 90 jaar in 2018. Een sportbond met een rijke historie, maar vooral met een nog rijkere toekomst. Op de Dag van de Wielersport laten we Pioniers en Koplopers aan het woord. Zo kijken we vooruit naar de komende 90 jaar.

Tijd Onderdeel
13:30 uur Ontvangst
14:00 uur Start programma, welkom, KNWU 90 jaar
14:30 uur Keynote Iwan Spekenbrink (Team Sunweb); Een uniek wielerjaar
15:15 uur Seminars blok 1 Bekijk de keuze
16:15 uur Pauze (Zesdaagse: kwalificatie dames)
16:45 uur Seminars blok 2 Bekijk de keuze
18:00 uur Winters buffet
19:00 uur Wooning Zesdaagse van Rotterdam | Huldiging kampioenen (UCI-categorieën) 2017
23:30 uur Einde

Toelichting seminars

Project Tokyo

De KNWU en de nationale baanselectie werken samen met partners KOGATU DelftActiflow en Pontis Engineering aan de optimale baanfiets. Er wordt een lichtgewicht, aerodynamische fiets ontwikkeld die afgestemd is op de individuele verschillen van renners. De fiets moet zorgen voor topresultaten in Tokyo 2020. We nemen je mee in de aftrap van dit unieke project.

Welkom op de club

Tijdens de inspiratiesessie word je uitgedaagd op een andere manier naar je club te kijken en het ontvangst van nieuwe leden. Is je club wel echt zo open? Hoe ziet de route van de sporter eruit? Aan de hand van talloze sportvoorbeelden, handige tips en nieuwe inzichten kunnen deelnemers direct gaan experimenteren op hun club.

Discussie: “Zwift is de 9e discipline van de KNWU”

De talentengroep traint op Zwift, een damesploeg scout renners via Zwift en de KNWU organiseert als eerste een nationaal kampioenschap Zwift. We kunnen er niet langer omheen, de impact van technologie op de beoefening van onze sport is gigantisch. Stelling: “Zwift is de 9e wielerdiscipline en dient ook als zodanig behandeld te worden.” Stap in het voor- of tegen kamp en discussieer mee tijdens dit Lagerhuisdebat.

De circulaire wielereconomie

“Afval bestaat niet”, aldus de circulaire economie. In de wielersport absoluut nog geen dagelijkse praktijk. Tijd om hier verandering in te brengen. Hoe behalen we winst in het verduurzamen van accommodaties, het naar 0 terugdringen van afval rond de koers en met het inzetten van hergebruikte materialen. In deze co-creatie sessie komen we samen tot Het Groene Convenant, de verzameling van de 25 beste maatregelen, die we in praktijk brengen.

Tickets Dag van de Wielersport 2018

Ook jij kunt aanwezig zijn op deze unieke dag van onze mooie sport.
Bestel hieronder je ticket(s):

  • Leden van de KNWU: € 25,- 
    inclusief de Wooning Zesdaagse van Rotterdam (t.w.v. € 32,50) en buffet.
  • Niet-leden van de KNWU: € 65,- 
    inclusief de Wooning Zesdaagse van Rotterdam (t.w.v. € 32,50) en buffet.

* Heb je een kaderlicentie? Je krijgt voor de Dag van de Wielersport 2 bijscholingspunten