Dag van de Wielersport

De KNWU organiseerde op zaterdag 6 januari 2018 de Dag van de Wielersport in combinatie met de Wooning Zesdaagse van Rotterdam. Tijdens deze inspirerende dag zijn KNWU leden (renners, coaches, club-besturen, begeleiding, teams, etc.) en andere wielerliefhebbers uitgenodigd voor een mooi programma over de wielersport. 's Avonds keken we de Zesdaagse en huldigden we onze kampioenen (UCI-categorieën) van 2017.

Evaluatie

Hoe heb jij de Dag van de Wielersport 2018 ervaren? Wij zijn benieuwd naar jouw ervaringen en willen je vragen onderstaande enquête in te vullen:

Het thema

De KNWU bestaat 90 jaar in 2018. Een sportbond met een rijke historie, maar vooral met een nog rijkere toekomst. Op de Dag van de Wielersport laten we Pioniers en Koplopers aan het woord. Zo kijken we vooruit naar de komende 90 jaar.

Tijd Onderdeel
13:00 uur Ontvangstbalie open
13:30 uur Ontvangst met koffie/thee
14:00 uur Start programma met Maarten Tjallingii en de KNWU Quiz
14:30 uur Keynote Iwan Spekenbrink (Team Sunweb) | Een uniek wielerjaar
15:15 uur Seminars blok 1 Bekijk de keuze
16:15 uur Pauze
16:45 uur Seminars blok 2 Bekijk de keuze
18:00 uur Afsluiting programma met Maarten Tjallingii
18:15 uur Winters buffet
19:00 uur Wooning Zesdaagse van Rotterdam
20:30 uur Huldiging kampioenen 2017
00:25 uur Einde Wooning Zesdaagse

Toelichting seminars

Project Tokyo

De KNWU en de nationale baanselectie werken samen met partners KOGATU DelftActiflow en Pontis Engineering aan de optimale baanfiets. Er wordt een lichtgewicht, aerodynamische fiets ontwikkeld die afgestemd is op de individuele verschillen van renners. De fiets moet zorgen voor topresultaten in Tokyo 2020. We nemen je mee in de aftrap van dit unieke project.

Welkom op de club

Tijdens de inspiratiesessie word je uitgedaagd op een andere manier naar je club te kijken en het ontvangst van nieuwe leden. Is je club wel echt zo open? Hoe ziet de route van de sporter eruit? Aan de hand van talloze sportvoorbeelden, handige tips en nieuwe inzichten kunnen deelnemers direct gaan experimenteren op hun club.

Discussie: “Zwift is de 9e discipline van de KNWU”

De talentengroep traint op Zwift, een damesploeg scout renners via Zwift en de KNWU organiseert als eerste een nationaal kampioenschap Zwift. We kunnen er niet langer omheen, de impact van technologie op de beoefening van onze sport is gigantisch. Stelling: “Zwift is de 9e wielerdiscipline en dient ook als zodanig behandeld te worden.” Stap in het voor- of tegen kamp en discussieer mee tijdens dit Lagerhuisdebat.

De circulaire wielereconomie

“Afval bestaat niet”, aldus de circulaire economie. In de wielersport absoluut nog geen dagelijkse praktijk. Tijd om hier verandering in te brengen. Hoe behalen we winst in het verduurzamen van accommodaties, het naar 0 terugdringen van afval rond de koers en met het inzetten van hergebruikte materialen. In deze co-creatie sessie komen we samen tot Het Groene Convenant, de verzameling van de 25 beste maatregelen, die we in praktijk brengen.


Tickets

De regulieren tickets zijn uitverkocht. Maar houd onze kanalen zeker in de gaten, want deze dag is nog maar het begin. Wordt vervolgd...

* Heb je een kaderlicentie? Je krijgt voor de Dag van de Wielersport 2 bijscholingspunten