NK Zwift

Zet je Tacx aan, vul je bidons met sportdrank, leg je gelletjes klaar en trainen maar. Je hebt namelijk nog maar even de tijd om je voor te bereiden op het tweede NK Zwift. Want wie wil er nu niet op 24 februari uitgeroepen worden tot Nederlands Kampioen Zwift en een jaar lang met de digitale driekleur rondrijden?

Het NK start om 11:00 CET en wordt verreden in twee categorieën: mannen en vrouwen. We hebben dus aan het einde van de wedstrijd twee nationale kampioenen die de eer hebben een jaar lang met de nationale driekleur op Zwift te mogen rijden.


Open NK

Het is een open NK, we sluiten de deelname voor niemand uit. Alleen Nederlandse deelnemers worden echter in de definitieve NK uitslag opgenomen. De officiële uitslag wordt zo snel mogelijk na de race bekend gemaakt. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. Deze is na vaststelling door Zwift en de KNWU direct definitief.

Hoe doe ik mee?

Deelnemen kan eenvoudig via de optie events in de Zwift app (daar meld je je op de dag zelf via de app aan), of als je zaterdag inlogt op Zwift via het startscherm. Je wordt dan vanzelf tijdig in het startvak geplaatst. Voor het NK Zwift gelden de gebruikelijke wedstrijdregels van Zwift. Handige tips en trucs vind je hier.

Wil je vooraf al een paar wedstrijden rijden om de smaak te pakken te krijgen? Via de eventpage van Zwift vind je alle geplande rides en races.

Er wordt in twee groepen gereden. De A groep is voor mannen, en de B groep voor vrouwen. Het tempo vanaf de start zal hoog liggen, dus wees voorbereid. Blijf bij de kop van de wedstrijd of rij in je eigen tempo naar de finish.

Parcours

Er wordt gereden op de Watopia Volcano Climb. Zwift heeft de afstand voorlopig gezet op 3 rondes (68,4 km) bij de heren. De dames strijden over 2 rondes (45,6 km) om de nationale digitale driekleur.

Parcours: Watopia Volcano Climb
Hoogtemeters: 357,2 m
Afstand: 22,8 km

Kampioenen

2018
Mannen: Jokim Pluijmers
Vrouwen: Willemijn Prins

2017
Mannen: Jernst Tempelaar
Vrouwen: Aniek Rooderkerken

Regels

  • POWER UPs zijn ten alle tijden toegestaan
  • Tijdritfietsen zijn niet toegestaan
  • Deelnemers moeten een hartslag monitor gebruiken om aanspraak te doen op de overwinning
  • Zpower renners zijn uitgesloten van deelname
  • Deelnemers die meer dan 5w/kg trappen worden automatisch gedisqualificeerd. Dit kan worden teruggedraaid als de werkelijke resultaten worden bevestigd door ZADA
  • Strava data moet publiek worden getoont (niet prive of verborgen)
  • Deelnemers moeten zich hebben geregistreerd op www.zwiftpower.com
  • Bij deelname aan het NK Zwift ga je akkoord met de regels en voorwaarden op www.zwiftpower.com