Nieuws

Neem jij deel aan het WK voor studenten 2018?

6 maart 2018

Voor het WK wielrennen voor studenten 2018 in Braga (Portugal) zijn wij op zoek naar studenten die mee willen strijden om de kampioenstruien voor de weg en het mountainbiken. Het wereldkampioenschap is van 31 juli t/m 4 augustus 2018.

Misschien heb je het al gehoord: in 2020 vindt het WK wielrennen voor studenten weer plaats in Nederland. Net als in 2008 vindt het evenement plaats in de prachtige omgeving van Nijmegen. Gelukkig hoeven we niet tot 2020 te wachten voor het eerstvolgende WK voor studenten: van 31 juli t/m 4 augustus 2018 vindt het WK wielrennen voor studenten plaats in Braga, Portugal. Wil jij mee strijden om de kampioenstruien op de weg of bij het mountainbiken? Lees hier hoe je in aanmerking kunt komen om geselecteerd te worden.

WK wielrennen voor studenten – achtergrond

Onder de vlag van de FISU (internationale sportkoepel voor studenten) worden om het jaar wereldkampioenschappen georganiseerd in tientallen verschillende sporten. Wielrennen en mountainbiken maken ook deel uit van de FISU WK-kalender. In 2016 was het WK op de Philippijnen, in 2014 in Polen, 2008 in Nijmegen en 2006 in België. De Nederlandse ploeg kent een succesvolle historie, met vele overwinningen.

Wedstrijden en programma

De volgende wedstrijden worden verreden in de week van 31 juli t/m 4 augustus 2018 in Portugal:

Wielrennen Mountainbiken
  • Wegwedstrijd
  • Individuele tijdrit
  • Cross Country
  • Down hill

Nederlandse selectie

De Nederlandse delegatie wordt afgevaardigd door Studentensport Nederland, gesteund door de KNWU. We zenden als land een team uit van maximaal 20 renners. Deelnemers moeten studeren (hbo/wo), zijn tussen de 17-25 jaar én koersen op minimaal elite niveau.

Verblijf

Tijdens het verblijf op het WK wordt je ondergebracht in het rennershotel waar alle delegaties verblijven. In dit hotel worden alle maaltijden verzorgd. Vervoer vanaf het vliegveld in Porto en tijdens het evenement is geregeld.

TeamNL met professionele verzorging en begeleiding

Dit jaar wordt TeamNL ondersteund door de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). In samenwerking met de HAN en Seneca wordt voorzien in een goede sportmedische voorbereiding, waaronder de mogelijkheid voor testen en voedingsbegeleiding voor TeamNL. Ook tijdens het evenement kan de Nederlandse ploeg rekenen op goede begeleiding.

Kosten

De kosten bestaan uit het vliegticket (naar Porto) en reis- en verblijfskosten à €70,- per dag. Als deelnemer draag je zelf zorg voor deze kosten. In studentensteden zijn er vaak goede regelingen met je onderwijsinstelling om een substantieel deel van je kosten gesubsidieerd te krijgen. In het verleden hebben deelnemers crowdfunding acties gestart om de kosten te dekken.

Meedoen

Denk jij een gooi te kunnen doen naar de kampioenstruien én ben jij bereid om zelf zorg te dragen voor je reis- en verblijfskosten? Stuur dan voor 15 maart 2018 een mail naar info@studentensport.nl met daarin:

  • Naam
  • Leeftijd
  • Onderwijsinstelling
  • Opleiding
  • Gewenste te rijden discipline(s)
  • Een aantal relevante palmares

SSN Topsport buigt zich met de KNWU bondscoaches over de selectie.

Foto: Sportfoto's