Nieuws

Mountainbike strandrace Renesse loodzware finale KNWU competitie

5 februari 2018

Op zondag 4 februari is in mooi winterweer de KOGA strandrace verreden in Renesse. Het evenement was de finale van de KNWU strandracecompetitie 2017/2018. Het werd een zware race, waarbij Ronan van Zandbeek de sprint in het rulle zand net wist te winnen vóór Bram Rood. Bij de vrouwen won Pauliena Rooijakkers.

Heren

Op weg naar het keerpunt sloeg het peloton al snel in groepen uiteen. Met de wind in de rug werd er enorm hard gereden. Diverse mannen uit de kopgroep moesten lossen, het moordende tempo eiste zijn tol. Bij het keerpunt kwam een groep van zes mannen aan: Bram Rood, Ronan van Zandbeek, Ramses Bekkenk, Bram Imming en de later aangesloten Rick van Breda en Thijs Zonneveld. Op de terugweg, met de stevige wind op kop, moest Imming passen. De laatste vijf reden zo naar de meet, waar Van Zandbeek en Zonneveld (winnaar in 2017) vanwege hun sprinterskwaliteiten de beste kansen zouden hebben. Zonneveld had veel gegeven en kon zich niet meer met de sprint om de winst bemoeien. Van Zandbeek ging aan, Rood leek er nog overheen te komen, maar smoorde in het rulle zand zodat de winst voor Van Zandbeek was. Zonneveld werd derde.

Dames

Bij de dames won Pauliena Rooijakkers, voor Yvonne de Jong en Willemiek Meinders. Zij kwamen afzonderlijk binnen. Zowel de toppers als de recreanten spraken vanwege de harde wind en de kou van een zware editie.

Klassement

De KOGA Beachrace was de afsluitende wedstrijd van de KNWU Strandracecompetitie 2017/2018. Bij de dames won Yvonne de Jong dit klassement, bij de heren Jasper Ockeloen.

Foto's: Remon Stroomer