Nieuws

Nationale selectie neemt deel aan Ronde van Drenthe

7 maart 2018

Op zondag 11 maart vindt de Ronde van Drenthe voor de elitemannen en vrouwen plaats. De deelnemers leggen een parcours af van 199 km van Emmen naar Hoogeveen. Zeven renners van de nationale selectie nemen deel aan deze ronde.

Bondscoach Thorwald Veneberg: "Met oud winnaar Bertjan Lindeman (2012) hebben we zeker een kanshebber in de ploeg. Maar dat geldt eigenlijk voor de meeste renners die in het oranje shirt gaan starten. Pascal Eenkhoorn, Martijn Tusveld, Brian Kamstra, Jetse Bol, Tom Stamsnijder en Koen Bouwman hebben genoeg ervaring in het rijden van wedstrijden op dit niveau. Het rijden voor de nationale selectie heeft altijd iets bijzonders. Niet alleen omdat het een eer is om voor je land te rijden, maar ook omdat het uitdagend en prikkelend kan zijn om met andere renners samen te rijden, die ‘normaal’ niet je ploeggenoten zijn. Voor die ene dag ben je even geen concurrent, maar teamgenoot. Er zitten in ieder geval voldoende uitdagingen in het parcours, om de band onderling te testen en ook te versterken. Want misschien staan ze over een aantal jaar wel met elkaar aan de start van een Europees- of Wereldkampioenschap?"

Daarnaast doet er een nationale selectie mee bij de Ronde van Drenthe Women's WorldTour. Zes dames verschijnen hiervoor aan de start. Dit zijn Loes Adegeest, Danique Braam, Melanie Klement, Evy Kuipers, Mareille Meijering en Nicole Steigenga.

Coach Loes Gunnewijk: "Voor de rensters is het belangrijk ervaring op te doen op dit niveau. Zij zijn de beste clubrensters van Nederland. Het is een mooie kans om zo de overstap te verkleinen van de club naar het Worldtour niveau en goed voor de ontwikkeling van de rensters."