Nieuws

Nieuw commercieel baanteam

Vandaag maakt BEAT Cycling bekend te starten met een commerciële sprint baanploeg. De KNWU steunt de ontwikkeling en professionalisering van de baansport. Het verleden heeft uitgewezen dat commerciële teams - kijk naar het wegwielrennen en schaatsen - een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het niveau en kansen van onze sporters.

Vanuit de KNWU zijn wij in goed gesprek met BEAT over (de ontwikkeling van) het nieuwe baanteam. Wij verlenen graag onze medewerking aan nieuwe initiatieven als deze het belang van de baansport op de lange termijn dienen.

Ook werken we aan een goede samenwerking tussen het nieuwe team en de bestaande topsportactiviteiten van de KNWU. Waar mogelijk zullen we elkaar versterken en ondersteunen.

Een ander praktisch voordeel van een extra baanteam is dat het mogelijk is om bij meer wedstrijden met Nederlandse renners aanwezig te zijn, waardoor er meer punten behaald kunnen worden voor de UCI ranking. En dit kan positief uitpakken voor het aantal startplekken tijdens het WK. Komend jaar wordt het WK Baan in Apeldoorn verreden.

Wij verwachten de komende tijd, naast de opstart van dit baanteam, meer positieve ontwikkelingen vanuit de KNWU over de Nederlandse baansport te kunnen melden.