Nieuws

Op zoek naar Paralympisch talent

22 augustus 2017

NOC*NSF en de sportbonden hebben in 2009 de handen ineengeslagen om op een effectievere en efficiëntere manier talenten te herkennen. De ‘NOC*NSF Paralympische Talentdagen’ richten zich met name op het proces van talentidentificatie.

Paralympische Talentdag

Op zondag 15 oktober 2017 vindt in Amsterdam de negende NOC*NSF Paralympische Talentdag plaats. Deze dag is opgedeeld in vier verschillende sportronden, van elk een uur. Tijdens deze ronden voeren de sporters onder leiding van de (talent)coach een training of aantal testen uit. Voor para-cycling zijn dit bondscoach Eelke van der Wal en assistent-bondscoach Loes Gunnewijk. Na afloop van elke ronde bespreken zij wat jouw potentie is voor de beoefende sport en hoe je aan de slag kan gaan om je binnen deze sport te ontwikkelen.

 

Paralympische Spelen

Sinds 2009 hebben er meer dan 400 jongeren met een beperking deelgenomen aan de Paralympische Talentdag. Hiervan zijn meer dan 35 sporters nog actief in programma’s onder regie van de sportbond. Maar liefst 16 van deze sporters hebben deelgenomen aan de Paralympische Spelen in Rio waarvan er 5 een medaille hebben behaald, waaronder de wielrenners Tristan Bangma en Arnoud Nijhuis.

Ben jij het talent dat we zoeken?

Wil jij voor Nederland medailles winnen tijdens de Paralympische Spelen van Tokyo in 2020? Heb je sportervaring, heb je een lichamelijke of visuele beperking en ben je tussen de 12 en 35 jaar oud? Dan ben jij misschien wel degene die wij zoeken.

Meld je aan voor de Paralympische Talentdag en wie weet zien wij jou in actie op de Spelen van Tokyo 2020.

Meer informatie en vragen

Hier vind je meer informatie over het profiel wat we zoeken en hier vind je de Paralympische Sportwijzer, waarin de sporten en de verschillende handicaps worden benoemd. Voor vragen kun je contact opnemen met Sam de Vor (06-20433217) of Anne Ouwerkerk (06-13686602). Of stuur een mail naar paralympischtalent@nocnsf.nl

Fotograaf: Mathilde Dusol