Nieuws

Nederlandse tijdritkanonnen houden huis in Frankrijk

28 augustus 2017

In het zuidwesten van Frankrijk, op minder dan één uur van Toulouse werd van 24 tot en met 27 augustus het UCI Wereldkampioenschap Gran Fondo 2017 gehouden in het plaatsje Albi.

Donderdag – de dag waarop de individuele tijdritten op het programma stonden – was een succesvolle dag voor de Nederlanders. Het 22,5 kilometer lange en voornamelijk platte parcours liep over de Albi Motor Speedway en bleek perfect voor renners met de lange adem.

Resultaten

In de categorie vrouwen 45-49 jaar werd Larissa Drysdale wereldkampioene. Zij liet haar 23 tegenstanders achter zich door een tijd van 34 minuten en 46 seconden te noteren. Marti Valks, de wielrenster van GWC De Adelaar, werd eveneens wereldkampioene in haar categorie (60-64 jaar), al scheelde dat niet veel; namelijk 1 seconden. Remco Grasman werd overtuigend wereldkampioen in de categorie mannen 45-49 jaar. Met ruim een minuut voorsprong liet hij de andere kandidaten ver achter zit. Ook Bert Bakker (mannen 60-64 jaar) hield de andere deelnemers achter zich en werd wereldkampioen in zijn leeftijd. Pieter Aben werd knap derde van de 52 deelnemers binnen de categorie mannen 55-59 jaar.

Naast de tijdritkanonnen was ook Gijs Nederlof (mannen 65-69 jaar) succesvol in Albi. Als enige Nederlander behaalde hij een medaille (brons) op de wegrit.

Meer informatie en alle uitslagen zijn hier te vinden.