Nieuws

Modderige editie NK MTB Marathon levert grote kampioenen op

10 oktober 2017

Tijdens de Bart Brentjens Challenge werd op zondag 8 oktober het Nederlands kampioenschap MTB Marathon georganiseerd. Samen met ervaren mountainbikers uit het Zuid-Limburgse heuvelland bouwde Bart Brentjens voor de 13e keer een uitdagend parcours.

Lars Boom

Het Nederlands kampioenschap mountainbike marathon voerde de deelnemers over de pittige heuvels van Nederlands Limburg. Lars Boom (LottoNL-Jumbo) was in de gietende regen na meer dan 110 kilometer de betere van uittredend kampioen Jasper Ockeloen en Robbert de Nijs, met wie hij de hele dag al in de kopgroep zat.

Het drietal maakte al vanaf de start van het NK het verschil met de concurrentie. Boom, Ockeloen en De Nijs bouwden een solide voorsprong op en gingen in de laatste ronde op het natte parcours door de Voerstreek en Zuid-Limburg uitmaken wie er met de titel vandoor ging. Het goud ging uiteindelijk naar Boom. Ockeloen greep het zilver, voor De Nijs.

Annemiek van Vleuten

Bij de vrouwen ging de winst naar Annemiek van Vleuten. De Nederlandse, die vorige maand nog de wereldtitel veroverde op het WK tijdrijden, vierde haar 35ste verjaardag door in Eijsden op de mountainbike te stappen en prompt won ze de Nederlandse titel. Ze was veel te sterk voor de rest van het veld. Hielke Elferink werd tweede, het brons ging naar Karen Brouwer.