Nieuws

Winnaars MTB NL Cup 2018 bekend

25 september 2018

Meer dan 600 renners/rensters streden om de Mountainbike NL Cup 2018. Na tien wedstrijden zijn de winnaars van de nationale competitie bekend.

De Nationale (NL) Cup werd voor de tweede keer georganiseerd. Het is een cup die de nationale wedstrijden in Nederland met elkaar verbindt, door middel van een klassement.

Nieuwelingen-meisjes en Nieuwelingen

Bij de Nieuwelingen-meisjes was Lola Bakker de sterkste. Zij kreeg Christa Nelck (tweede) en Annemoon van Dienst (derde) mee op het podium. Scott Baijs uit Wieringerwerf pakte de winst bij de Nieuwelingen, gevolgd door Chris van Dijk uit Ede en Mika Bouman uit Rijswijk.

Junior-vrouwen en Junioren

Het podium bij de junior-vrouwen bestond uit Dieke van Wilgen, Melanie Viveen en Larissa Hartog, respectievelijk eerste, tweede en derde. Perry de Wit mocht bij de Junioren de hoogste trede beklimmen, met naast hem Paul Snip (tweede) en Niek Hoornsman (derde).

Vrouwen

Het goud bij de vrouwen ging naar Hannah van Boven. Zij was Kim Bodemann (zilver) en Ilse Hoornsman (brons) de baas.

Elite/beloften

Marten Haitjema won bij de Elite/beloften. De man uit Krommenie bleef zijn concurrenten Jesse Bikker (tweede) en Kyro Geurts (derde) voor.

Amateurs

Bij de Amateurs was het Guido van Tuijl die de overwinning naar zich toetrok. Hij kreeg Dennis de Bijl uit Oss en Edwin Geerdink uit Hengelo mee op het podium.

Masters

De categorie Masters bestond uit drie categorieën: 30+, 40+ en 50+. Bij de 30+-categorie stond Stefan van den Bos op de hoogste trede, met naast hem Tom Hoekman en Maarten Janssen. Micha de Vries, Maikel Govaarts en Jan van Soest vormden samen het podium van de Masters 40+. Bij de Masters 50+ pakte Ronny Geerts de titel, voor Corné van Oorschot en Patrick Vissers.

Teamklassement

Merida Bassa Biking Team pakte vanaf de eerste wedstrijd in Berlicum de leiding (met 371 punten) en gaf deze niet meer uit handen. Ook de tweede, vierde, vijfde en achtste wedstrijd waren namelijk voor dit team. F.M.C. The Whoopers pakte het zilver in het eindklassement, gevolgd door MTB Team Noord-Holland (brons).